Om jouw website online te plaatsen, heb je een FTP programma nodig om verbinding te maken. Hiervoor kan je verschillende FTP programma’s gebruiken (CoreFTP, ClassicFTP, CyberDuck enz.).

Vaak heeft een website ontwikkelprogramma, zoals Adobe Dreamweaver, ook een FTP functie ingebouwd. Raadpleeg de handleiding van deze software voor meer informatie en gebruikswijze. Met jouw FTP programma maakt je een nieuwe verbinding aan met de volgende gegevens. Deze worden in ieder programma anders genoemd.

Username: jouw gebruikersnaam.
Password: jouw wachtwoord
Server address: ftp.jouwdomeinnaam.nl
Remote directory: public_html

Vaak staan er in een FTP programma veel meer velden die je in moet vullen. Deze mag je meestal leeglaten.
Jouw gebruikersnaam en wachtwoord zijn terug te vinden in je Domeinwinkel account door “Inloggegevens” te selecteren in het actiemenu.

Wil je weten hoe je jouw website upload naar de juiste map? Bekijk dan “Naar welke map moet ik mijn website uploaden?